ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αντίο... πτυχίο

 

 

Προσπαθώντας να εισακουστούν στην ίδια τους την πολιτεία καιρό τώρα τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της Γεωπονικής σχολής και μην έχοντας καταφέρει κάτι, έφτασαν στο σημείο να μπήξουν "το μαχαίρι" στον εαυτό τους με την μαζική τους παραίτηση μήπως αυτό διαπερνώντας τους, αγγίξει κάποτε και αυτούς που πρέπει.

Όπως αναφέρουν στη σχετική τους απόφαση "Τα μέλη της Συνέλευσης της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμαστε έντονα προς την Ελληνική Πολιτεία για τη συνέχιση της διατήρησης του καθεστώτος ομηρίας των αποφοίτων της Σχολής μας, μη έχοντας νομοθετήσει ακόμη την αυτοδίκαια απόδοση σε αυτούς επαγγελματικών δικαιωμάτων γεωπόνου."... "απαλλάσσοντας το Δημόσιο από το κόστος μισθοδοσίας τους".

Η ομόφωνη παραίτηση είναι προφανώς η ύστατη κραυγή απελπισίας μετά την επί ετών αδιαφορία της κυβέρνησης ενώ το κείμενο της απόφασής τους θα το θέσουν υπόψη της Εθνικής Αντιπροσωπείας "ώστε κανείς να μην μπορεί να επικαλεστεί εκ των υστέρων άγνοια", όπως ανέφεραν δείχνοντας έτσι την μηδενική εμπιστοσύνη στους θεσμούς που θα έπρεπε να τους προστατεύουν.

Αδιανόητο δε είναι ότι οι φοιτητές που κόπιασαν και πέρασαν από το 2019 μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο βρήκαν ωραιότατα διαθέσιμη αυτή την επιλογή στο μηχανογραφικό τους χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Από την άλλη με τροπολογία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη έχει αναγνωρίσει τα ιδιωτικά κολλέγια (τροπολογία η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ψηφίστηκε ξαφνικά χωρίς καν διάλογο με επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα) οπότε και οι πτυχιούχοι κολλεγίων έχουν πλέον τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους πτυχιούχους των δημόσιων ελληνικών πανεπιστημίων ΑΕΙ.

Τι θέλει να μας πει δηλαδή η πολιτική μας ηγεσία; Ότι για την ιδιωτική εκπαίδευση αξίζει να τρέξουν τα πάντα άμεσα και αποτελεσματικά δίχως τη γνώμη κανενός μάλιστα ενώ για ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο κλείνει αυτιά και μάτια και αφήνει άξιους για τον κόπο και την επιτυχία τους νέους χωρίς αναγνώριση και καθηγητές που διεκδικούν τα αυτονόητα χωρίς ποτέ να ακούσει; 'H οτί μετά τον Ο.Σ.Ε. και το νερό να ιδιωτικοποιήσουμε και την εκπαίδευση;

Να πούμε και το πιο τραγελαφικό; Οι κυβερνώντες μας ως υπεύθυνοι και κύριοι άρχοντες της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, οι περισσότεροι έχουν οι ίδιοι τελειώσει ιδιωτικά σχολεία και όταν έρχεται η δύσκολη ώρα να αρρωστήσουν στέλνουν τους εαυτούς τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία και όχι σε αυτά που διοικούν οι ίδιοι...



Σύνταξη: Αμέρισσα Αποκρεμιώτη